Voortgang Westerwal

19/03/2019

Om de verkoop van Westerwal te kunnen aankondigen, zijn we afhankelijk van een aantal vergunningtrajecten die doorlopen moeten worden. Momenteel wachten we op een vergunningverlening van de gemeente Groningen om grondwerkzaamheden op de bouwlocatie te mogen uitvoeren. Daarnaast moet het bestemmingsplan om wonen op deze locatie mogelijk te maken, worden vastgesteld door de gemeente. We verwachten dat dit begin april zal gebeuren. Hierna ligt het plan nog de wettelijke termijn van 6 weken ter inzage, alvorens het definitief wordt. 

Zodra deze stappen zijn doorlopen, kunnen we pas een definitieve planning opstellen voor de verkoop en bouw van het project Westerwal. Jammer genoeg kunnen wij dit traject niet versnellen. 

CONCEPT IMPRESSIE HERENHUIZEN TYPE HOF

Gedurende het vergunningentraject gaan we wel verder met de ontwikkeling van de herenhuizen voor zover dat mogelijk is. Op de website vind je nu ook een concept impressie van de herenhuizen van type Hof, die aan de autovrije groenstrook liggen. Aan de andere zijde van het parkeerhof komen dezelfde type Hofwoningen.

De tien herenhuizen type Hof hebben een woonoppervlakte van circa 152 m2, verdeeld over drie volledige woonlagen. Door de standaard uitbouw aan de achterzijde heb je een woonkamer met open keuken van maar liefst 50 m2. Op de verdiepingen zijn 4 of 5 slaapkamers mogelijk. De achtertuinen grenzen aan het parkeerhof waar elke woning een eigen parkeerplek heeft. Tot slot worden de woningen standaard uitgerust met vloerverwarming op alle verdiepingen.

WESTERWAL OP WOONEVENT ZATERDAG 23 MAART

Aanstaande zaterdag 23 maart vindt weer het WoonEvent plaats, deze keer in de Mediacentrale in Groningen. Natuurlijk mag Westerwal hier ook niet ontbreken. De makelaar is aanwezig voor al je vragen.